Ung företagsamhet

På Kullagymnasiet bedrivs verksamhet enligt Ung Företagsamhets koncept sedan många år tillbaka. Ung Företagsamhet innebär att elever får under ett läsår driva egna företag, med verkliga varor och tjänster, de går igenom ett företags livscykel, från start, till drift och avveckling och på så sätt får de unik erfarenhet och kunskap om företagande. Utbildningen genom UF-företagande stärker elever förmågor så som kreativitet, samarbete, att ta ansvar och vara företagsam.

Organisationen Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som har utbildat gymnasieelever i entreprenörskap sedan 1980. De erbjuder läromedel, lärarhandledningar, fortbildning, bedömningsstöd, möjligheter till stipendier och utbyte och inspiration för elever och lärare. Organisationen stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.

Vi har ett gott samarbete med näringslivsavdelningen i Höganäs kommun och med Företagarnas lokalavdelning här i Kullabygden. Vi deltar ibland i deras olika evenemang för att eftersträva möjligheten för elever att utöka sitt nätverk och inspireras av ”riktiga företagare”.

Krav för deltagande

Elever som deltar i denna verksamhet läser kursen Entreprenörskap, antingen som en obligatorisk kurs på Handelsprogrammet eller El- och energiprogrammet eller som en kurs på det individuella valet.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: