Studera utomlands under en termin

Är du sugen på en spännande upplevelse samtidigt som du går i skolan? Då ska du söka till en termin på Svenska skolan i London eller Fuengirola. Du får uppleva nya miljöer, möta en ny kultur och får en möjlighet att växa som människa – samtidigt som du fortsätter dina studier!

Detta är en möjlighet för dig som läser Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap. Du går höstterminen i årskurs 2 på den svenska utlandsskolan och kommer sedan tillbaka till Kullagymnasiet och fortsätter dina studier här efter jul. Dina lärare på Kullagymnasiet får en överlämning av dina studieresultat på utlandsskolan och väger vid läsårets slut samman resultaten till ett betyg. Under tiden du studerar utomlands är du en god ambassadör för Kullagymnasiet och du tycker det är roligt att dela med dig av dina erfarenheter när du är tillbaka hemma igen, på till exempel informationskvällar, öppet hus med mera.

Vi beviljar årligen en elevplats per studieort. Uttagningen sker på urval av rekommendation från tidigare och nuvarande lärare, en intervju och hur studierna fungerar. Beslutet kan inte överklagas.

Höganäs kommuns försäkring gäller alla elever på Kullagymnasiet. Du har också en olycksfallsförsäkring via utlandsskolan. Vi rekommenderar att du också kompletterar detta med en egen reseförsäkring som du själv bekostar.

Undrar du över något är du varmt välkommen att kontakta någon av oss:

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: