Om Kulla

Hos oss på Kulla är det du och dina mål som är i fokus. Vi vill att du ska lyckas och vi finns här för att stötta dig. Hos oss blir alla elever sedda och vi gör det möjligt för dig att satsa på din utbildning utifrån just dina förutsättningar och mål.

Kullagymnasiet ligger centralt i Höganäs med närhet både till havet, staden och kommunikationer. Stora grönytor finns runt skolan som till stor del har bevarat sitt tidstypiska utseende från 1960-talet då originalbyggnaden uppfördes.

En fördel med en mindre skola är det nära samarbetet mellan lärare och elever. Vi som jobbar på Kulla arbetar med stort engagemang för att du ska nå dina mål och förverkliga dina drömmar. Vi hjälper dig att hitta din motivation så att du kan få med dig den kompetens och de färdigheter du behöver för att vara rustad för studier och vara attraktiv på arbetsmarknaden. Oavsett vilka dina mål är så börjar din resa mot framtiden på Kulla.

Dina närmsta år kommer du att skratta, kramas och vara en del av en härlig gemenskap. Det går inte att ta på den, men den känns. Ända in i hjärtat. Kulla-andan. Den ger dig trygghet, delaktighet och engagemang.

Varmt välkommen att bli en i gänget på Kulla!

År 1968 uppfördes byggnaden. Då hette den Kullaskolan och var en grundskola. Fasadmaterialet är mörkt tegel och koppardetaljer pryder vissa av takutsprången. Fasaden som vetter västerut mot väg 111 smyckas av keramikfigurer.

År 1996 blir Kullaskolan istället en gymnasieskola som får namnet Kullagymnasiet.

Under åren har skolan byggt om, renoverats och utrustats för att kunna möta de behov och krav en modern gymnasieskola har. Mycket av den charmiga tidstypiska arkitekturen är dock bevarad.

Har du siktet inriktat mot universitet och högskola? Våra lärare inspirerar och utmanar dig så att du kan nå din fulla potential och komma in på den utbildning du vill. Eller vet du redan vilket ditt drömyrke är? Efter tre år på yrkesförberedande utbildning har du bästa tänkbara förutsättningar för att få jobb.

Under dina tre år hos oss ska du förutom att få en gedigen och konkurrenskraftig utbildning också växa som människa. Vi hjälper dig att utveckla dina sociala och kommunikativa kompetenser och din förmåga att samverka med andra. Vi lär tillsammans!

Dina närmsta år kommer du också skratta, kramas och vara del av en härlig gemenskap. Det går inte att ta på den, men den känns, ända in i hjärtat! Kulla-andan, som ger dig trygghet, delaktighet och engagemang!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: