Sommarvikariat 2023

Hos oss får du ett sommarjobb som är meningsfullt, utvecklande och varierat i en fantastisk sommarmiljö. Din huvuduppgift är att skapa en god vardag för våra omsorgstagare.

Arbetsuppgifter

Under ditt sommarvikariat får du möjlighet att träna på egenskaper som kreativitet, flexibilitet, mod, empati och samarbetsförmåga. Det kommer du att ha nytta av resten av livet, oavsett framtida karriär!

Här trivs du som gillar att få ansvar och möta människor. Drivs du av att hjälpa människor att leva sitt bästa liv så är det ett stort plus. Om det visar sig att det här är din grej så finns också goda möjligheter att fortsätta jobba hos oss efter sommaren. I sommar har du möjlighet att arbeta inom tre olika områden hos oss, på äldreboende/särskillt boendet, inom hemvård och nattpatrull. 

Oavsett vilken verksamhet du kommer att arbeta inom så får du självklart en gedigen introduktion så att du känner dig säker i din roll. Pluggar du någon vårdutbildning så är en sommar i äldreomsorgen en värdefull erfarenhet. Du tränar på bemötande, nära vård och tillgodogör dig erfarenhet av att jobba med äldre. Inom många delar av vården kommer äldre vara den största patientgruppen framöver.

Vilken verksamhet passar dig?

Äldreboende/Särskilt boende

På våra boenden bor personer som behöver stöd och vård, dygnet runt. Det kan handla om fysiska funktionsnedsättningar på grund av ålder eller sjukdom. Du ingår i ett team med vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter och får arbetsuppgifter utifrån din kompetensnivå. Det är ofta en fin gemenskap på boendena och aktiviteter i vardagen.

Hemvård

Din roll är att stötta omsorgstagaren att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet sker i vårdtagarens egna hem. Det är en coachande roll och jobbet är fritt och omväxlande med stort ansvar. Du rör dig runt i Höganäs med cykel eller bil.

Nattpatrull

Nattpatrullen finns för att hjälpa dem som behöver stöd under natten. I denna roll svarar du om någon larmar och har även fasta besök som ska genomföras. Oftast jobbar du i team med en annan kollega. Din roll är att skapa trygghet för omsorgstagarna och att bidra till att de får en god nattsömn.

LSS

Vi erbjuder vikarietjänster inom grupp-/ serviceboende och personlig assistans.

Inom LSS (Lagen om stöd och service) arbetar du med att skapa en god vardag för våra brukare genom vård, omsorg och service utifrån den enskildes behov och önskemål. I detta ingår bland annat medicinska insatser som utförs på delegation från sjuksköterska, personlig hygien och dokumentation. Våra verksamheter arbetar med alla åldrar och brukarnas behov skiljer sig från varandra, bland annat personer med mildare funktionsnedsättning med behov av pedagogiskt stöd till personer med grav funktionsnedsättning med större omvårdnadsbehov.

Det kommer finnas möjlighet att arbeta under hela eller delar av sommaren. Hos oss arbetar du varierande arbetstider så som dag/kväll, natt samt helg, beroende på verksamhet. Variationen gör att du även hinner njuta av sommaren vid sidan av jobbet.

Vi vill att du ska må bra när du jobbar hos oss. Därför har vi ett välutvecklat friskvårdsarbete där även du som är månadsvikarie får friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer

Vi ser att du:

  • är trygg
  • är social
  • är bra på att kommunicera
  • vill hjälpa människor att leva sitt bästa liv
  • tar initiativ och är engagerad
  • trivs med att ta ansvar och att arbeta självständigt.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Du får gärna ha någon form av utbildning och/eller erfarenhet i yrket men det är inget krav.

Krav:

  • Du ska ha fyllt 18 år.
  • Du behöver goda kunskaper i svenska språket.
  • För vissa tjänster/placeringar behöver du ha B-körkort.
  • För vissa tjänster/placeringar behöver du kunna cykla.

Det är viktigt att du lämnar två referenser från dina senaste anställningar, en av referenterna är av arbetsledande befattning. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. Tycker du det är långt till sommaren? Då får du gärna börja jobba extra redan nu.

Anställning

Omfattning: Heltid / deltid

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Tillträde: Anställningen sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 30

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum: 2023-05-01

Rekryterare: Annika Ottermo, 042-33 74 72


Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen